Ingredienser
- 600-800 g oxfilé
- 3 gula lökar
- fast potatis för 4 pers
- 4 st äggulor
- 3 msk dijonsenap
- 1 dl neutral olja
- svartpeppar
- 2 dl färsk riven pepparrot
- 1 kruka persilja
- vinäger (12%)
Tillagning
- Skär ner potatisen i mindre kuber och stek i smör tills gyllene. Salta och lägg i ugnssäker form och varmhåll på 50C i ugnen.
- Hacka ner löken grovt och stek i smör tills lätt karamelliserade. Smaka upp med en nypa socker, salt och en liten skvätt vinäger. Lägg i ugnsform och varmhåll på 50C i ugnen
- Blanda äggula, dijonsenap och olja. Vispa tills de blir en krämig konsistens. Smaka av med en skvätt vinäger, salt och mängder med svartpeppar.
- Skär ner köttet i kuber om 2x2cm och stek i het panna någon minut, vänd och stek någon minut till. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Riv pepparrot och hacka persilja
- Servera på stort fat eller lägg upp snyggt på tallrik