Ingredienser
- kycklinglår med skinn
- lamm och fläskkotletter
- kryddiga korvar
- vitlökspulver
- lökpulver
- krossade korrianderfrön
- paprikapulver (gärna rökt)
- krossade nejlikor
- salt
- majs
- paprikor
- endivblad
- blandade bönor
- silverlök
- persilja
- grönt äpple
- Olivolja
- rosévinäger
- salt och peppar
- blandade nötter och mandel
- sötpotatis, kokt skuren i skivor eller tärningar
- rökt paprikapulver
- currypulver
- salt
- torkade aprikoser
- korianderknippen
- lönnsirap
- grekisk yoghurt
- olivolja
- flytande honung
- pressad vitlök
- myntablad
Rub
Grönt på grillen
Endiv och bönsallad
Braai nuts, apricots and sweet potatoes
Myntayoghurt
Tillagning
- Rubba kotletter och kyckling och grilla på hög temperatur.
- Endive o bönsallad: Skär, skölj och hacka silverlök och skiva äpplet. Blanda bönor, silverlök, persilja, äppleskivor tillsammans med en skvätt olivolja och vinäger, lägg upp på krispiga endivblad.
- Braai nuts, apricots and sweet potatoes: rosta nötterna i en torr panna, strö över kryddor och delade aprikoser. Häll över en skvätt lönnsirap och slunga runt i pannan. Blanda i den kokta sötpotatisen och garnera med färsk koriander. Servera på direkt i pannan eller lägg upp snyggt på ett stort fat.
- Myntayoghurt: Vispa samman yoghurt tillsammans med en rejäl skvätt olivolja tills den går ihop. Ringla honung över, pressa i en klyfta vitlök och rör ihop. Avsluta med finskurna myntablad och smaka av med salt.