Bresaola med semitorkad tomat och kapris

Bresaola med semitorkad tomat och kapris

Bresaola med semitorkad tomat och kapris

Bresaola är charkuterivara tillverkad av lufttorkat nötlår som kryddats med salt och peppar. Tunt skivad bresaola tillsammans med ugnsbakade tomater som ger en delikat sötma och kaprisen bidrar med fin syrlighet.  Enkel och ljuvlig förrätt!

Tipset: Man kör tomaterna i ugnen för att de skall bli mer koncentrerade i smaken och för att få fram sötman.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

80 minuter

Antal

10 portioner

Receptvy
Tillagningstid
80 minuter
Antal
10 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Kött
Måltid
Snacks / tilltugg
Tillfälle
Nyårsmat

Ingredienser

  • 10 bresaolaskivor
  • 300 g cocktailtomater, halverade
  • 60 g kapris, avrunnen
  • 1 msk ströbröd
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • cocktailpinnar

Tillagning

  1. Värm ugnen till 120 grader (varmluft), lägg i tomaterna, kapris och ströbröd. Blanda runt försiktigt, häll över olivoljan, placera ut tomaterna i formen med skinnsidan nedåt, salta varsamt och ställ in i ugnen 70 minuter.
  2. Ta ut formen ur ugnen och låt svalna till rumstemperatur, fyll dina bresaolaskivor med blandningen. Använd en cocktailpinne för att hålla ihop knytena.