Chicken Katsu Sando

Chicken Katsu Sando

Chicken Katsu Sando

Chicken Katsu Sando är en japansk smörgås som består av friterad kyckling (katsu) serverad mellan två skivor mjukt vitt bröd, ofta utan skorpa. Denna smörgås är en populär variation på den traditionella tonkatsu-sando, som görs med friterad fläskkotlett.

Kycklingen i Chicken Katsu Sando är först panerad med panko, vilket ger en krispig och gyllene yta när den friteras. Kycklingen är ofta marinerad eller smaksatt med kryddor innan den paneras och friteras, vilket ger extra smak.

Brödet som används är ofta shokupan, ett mjukt och luftigt japanskt vitt bröd som är perfekt för att hålla ihop smörgåsen utan att övermanna smakerna inuti. Detta hittar vi tyvärr inte i våra affärer. Så ta ett vanligt mjukt vitt bröd.

Chicken Katsu Sando är populär både som snabbmatsrätt och som en delikatess i mer formella sammanhang. Den är enkel att äta, vilket gör den perfekt för picknickar, lunchlådor eller som en snabb måltid på språng. Smörgåsen har också fått internationell uppmärksamhet och kan ofta hittas på japanska kaféer och restauranger världen över.

Tillagningstid

1 h

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
1 h
Antal
4 portioner
Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Kött Kyckling
Måltid
Huvudrätt

Ingredienser

  • 4 st kycklingrböst
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl panko
  • 3 msk Ketchup
  • 3 msk Worcestershiresås
  • 2 msk oystersås
  • 3 tsk strösocker
  • 8 st rostbröd
  • 1 st spetskål
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sesamolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • olja att fritera i

Tillagning

  1. Banka kycklingfilen så tunn du kann med en köttklubba eller botten på en stekpanna. Lägg kycklingen mellan två plastpåsar så går det lättast.
  2. Salta och peppra kycklingen på båda sidor och doppa i mjölet, därefter i uppvispat ägg och sedan i panko. Låt ligga och torka 10 min innan du friterar.
  3. Katsu-sås: Blanda ketchup, Worcestershiresås, oystersås och socker i en kastrull tillsammans med en liten skvätt vatten. Koka upp och rör tills den tjocknat och sockret smält. Låt stå till servering.
  4. Blanda majonnäs, sesamolja, riven vitlök, smaka upp med vitvinsvinäger och salt.
  5. Strimla spetskålen tunt och blanda med en matsked av sesammajonnäsen.
  6. Fritera den panerade kycklingen tills den fått fin färg på 160C-175C i kastrull, stekpanna eller fritös
  7. Rosta mackorna i ugnen eller brödrost. Smeta din Katsu-sås på ena sidan, på med kyckling och toppa med den majonnäsdränkta spetskålen. Lägg på taket och skär snyggt eller hugg in som den är.

Kommentarer