Ingredienser
- 500 g kycklinglårfilè, strimlad
- 2 msk rapsolja
- 1 tsk tacokrydda
- 1 sats refried beans – se recept
- 2 dl riven cheddar
- 1 dl färskost
- 1 paket tortillabröd, burritostorlek
- 1 ägg
- 1 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 1 schalottenlök, finhackad
- 1 msk olivolja
- 1 tsk oregano
- ½ tsk malen spiskummin
- ½ tsk malen koriander
- ¼ tsk chili
- 2 burkar svarta bönor
- ½ dl vatten
- 1 msk färskpressad limejuice
- ½ kruka koriander
- Salt
- 2 rödlökar
- saft från 2 limefrukter
- ½ dl vitvinsvinäger
- 1 msk strösocker
- 1/3 tsk salt
- 2 avokado, i tärningar
- 1 tomat, urkärnad och skuren i tärningar
- Saft från ½ lime
- 1 krm salt
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- 1 röd chili, finhackad
- ½ kruka koriander, finhackad
- 3 – 4 tomater, urkärnade och finhackade
- 1 röd lök,finhackad
- ½ kruka koriander
- 1 röd chili, finhackad
- saft från 1 lime
- 2 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1 tsk salt
CHIMICHANGA
REFRIED BEANS
PICKLAD RÖDLÖK
GUACAMOLE
PICO DE GALLO
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 g.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Stek den hackade löken tills den är genomskinlig, tillsätt färs och stek i ytterligare 5 – 6 minuter eller tills köttet är genomstekt. Tillsätt riven vitlök och tacokrydda. Stek i ytterligare 5 minuter eller tills köttet fått färg. Häll på lite vatten och rör om. Smaka av med salt och kryddor och ställ åt sidan.
- Lägg hälften av tacochipsen på en plåt med bakplåtspapper. Fördela hälften av köttet, hälften av osten, hälften av bönorna och hälften av jalapenos. Lägg på ett lager till och toppa med osten.
- Sätt in plåten i ugnen i cirka 15 minuter eller tills osten smält ordentligt.
- Sprinka över tomat, avokado, salladslök och koriander. Klicka eller spritsa över creme fraiche och servera med detsamma.
- Fräs löken i olja i några minuter tills den mjuknar. Tillsätt vitlök och stek ytterligare någon minut. Tillsätt kryddorna och rör om ordentligt.
- Häll av bönorna och tillsätt i pannan. Stek någon minut. Tillsätt vatten och låt puttra ihop.
- Lägg över allt i en mixerkanna och mixa ihop grovt. Smaka av med salt. Blanda ner lime och hackad koriander
- Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg löken i en burk. Blanda resten av ingredienserna och slå det över löken. Låt stå en liten stund.
- Blanda alla ingredienser och krydda med salt och peppar.
- Blanda de finhackade tomaterna, lök och koriander i en skål. Tillsätt limesaft, olja, vitlök, salt och chili och blanda om ordentligt.
Kommentarer