Den perfekta italienska charkbrickan

En italiensk charkbricka, även känd som en "antipasto platta" eller "salumi platta", är en servering av olika italienska charkuterivaror.

Den perfekta italienska charkbrickan

En italiensk charkbricka, även känd som en "antipasto platta" eller "salumi platta", är en servering av olika italienska charkuterivaror. Denna bricka är vanligtvis sammansatt av en variation av lufttorkat kött (som salami, prosciutto, pancetta, coppa), olika sorters hårdostar (som parmesan, pecorino, mozzarella), oliver, inlagda grönsaker (såsom artiskockor, soltorkade tomater), och ibland bröd eller brödskorpor.

En italiensk charkbricka är en typisk aptitretare i Italien och i många andra delar av världen. Den är populär på restauranger, kaféer och vinbarer och är även vanlig som en del av festliga tillfällen och sociala sammankomster. Denna bricka ger en smakrik och varierad upplevelse med olika texturer och smaker och representerar en del av den rika och mångsidiga italienska matkulturen.

Tillagningstid

3 tim

Receptvy
Tillagningstid
3 tim
Betyg (3 röster)
4.5
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Kött
Måltid
Snacks / tilltugg

Ingredienser

  • Ventricina Piccante
  • Milanosalami
  • Coppa
  • Prosciutto di Parma
  • Tryffelsalami
  • Chianti classico salami
  • Grana Padano
  • bakade tomter
  • oliver
  • kapris
  • pistagenötter
  • brödpinnar
  • bröd
  • Bakade tomater

  • 500 g plommontomater
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • färsk rosmarin

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skär tomaterna i halvor. Toppa med olivolja, socker och salt. Baka mitt i ugnen i ca 2 ½ timme. Lägg över i en skål eller burk. Ringla över extra olivolja och dekorera med färsk rosmarin.

Kommentarer