Entrecôte med potatis- och chèvrepaket

grill med rödvin och potatis och sallad

Entrecôte med potatis- och chèvrepaket

Nu när solen börjat titta fram kan ni äntligen ta ut grillen och tillaga denna underbara entrecôte. Ett glas Jaboulet till det och kvällen är komplett. Samtidigt som köttet grillas tillagas tillbehöret enkelt i sitt paket som pricken över i. Att grilla skivad entrecôte görs bäst genom att först grilla på hög värme för att få en fin stekyta, och sedan på indirekt värme för lagom genomstekning av köttet. Om du grillar köttet direkt över glöden, var noga med att vända köttet flera gånger så att den inte blir bränd. Smaklig spis!

Tipset: Servera gärna rätten med en somrig sallad. Receptet kan varieras med andra smältbara ostar och styckdetaljer.

Av Smak i bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

45 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
45 minuter
Antal
4 portioner
Betyg (0 röster)
0
Skriv ut
Kategori
Kött
Måltid
Huvudrätt Till grillen
Tillfälle
Sommarmat Vårmat

Ingredienser

    Potatispaket

  • olivolja
  • 6 stora potatisar skurna i skivor ca 4 mm tjocka.
  • 50 g chèvre ost
  • 1 rödlök halverad och skuren i skivor
  • salt och peppar
  • Kött

  • 4 skivor entrecôte
  • salt och peppar
  • gräslök

Tillagning

  1. Tänd en grill med en aktiv och en inaktiv sida.
  2. Riv av 2 ark folie som är något längre än bredden och pensla mitten med olivolja.
  3. Lägg ett lager potatisskivor, en bit chèvre och lök på varje potatisskiva och toppa med ytterligare en skiva potatis. Salta och peppra lätt på toppen.
  4. Vik sidorna på folien över potatisen så att det blir 2 fyrkantiga paket.
  5. Grilla paketen någon minut på den aktiva delen så att tillagningen ta fart och lyft sedan över på den inaktiva delen och grilla klart under lock. Ca 20 minuter.
  6. Salta och peppra köttet.
  7. Grilla köttet över glöd någon minut på varje sida så att köttet får färg ochlyft sedan över till inaktiv grillning med en stektermometer och grilla klart under lock (55 grader medium rare). Låt sedan köttet vila en stund innan servering.
  8. Öppna potatispaketen och strö över nyklippt gräslök.