Ingredienser
- 8 stora champinjoner
- ½ gul lök
- 1 pkt bacon
- 2 dl grädde
- 1 msk finhackad persilja
- ½ dl riven ost, Parmigiano eller Grana Padano
- 2 msk olivolja
- Salt och peppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär av foten på champinjonerna och spara undan.
- Lägg champinjonhattarna på en ugnsplåt med hattsidan nedåt.
- Salta lätt och grädda ca 10 minuter.
- Under tiden: riv löken och fräs i oljan i en stekpanna.
- Finhacka resten av svampen och strimla bacon.
- Stek bacon och svamp med löken ca 7-8 minuter.
- När svamphattarna är klara har det bildats vätska som samlats i gropen i mitten.
- Häll vätskan i samma stekpanna som lök, bacon och svamp.
- Tillsätt grädden och den finhackade persiljan.
- Smaka av med salt och peppar.
- Blanda i osten.
- Fördela såsen i svamparna och grädda dem ca 7-8 minuter med grillfunktion.