Funghi ripieni

Funghi ripieni

fyllda svampar på tallrik

Funghi ripieni

Fyllda champinjoner av godaste sort. Ser inte mycket ut för välden men är ack så goda!

TIPS:
Blev det sås över?
Lägg på en rostad brödskiva - det blir en lyxig kvällsmacka!

Betyg (2 röster)
4
Skriv ut
Kategori
Kött
Måltid
Förrätt
Tillfälle
Brunch

Ingredienser

  • 8 stora champinjoner
  • ½ gul lök
  • 1 pkt bacon
  • 2 dl grädde
  • 1 msk finhackad persilja
  • ½ dl riven ost, Parmigiano eller Grana Padano
  • 2 msk olivolja
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär av foten på champinjonerna och spara undan.
  3. Lägg champinjonhattarna på en ugnsplåt med hattsidan nedåt.
  4. Salta lätt och grädda ca 10 minuter.
  5. Under tiden: riv löken och fräs i oljan i en stekpanna.
  6. Finhacka resten av svampen och strimla bacon.
  7. Stek bacon och svamp med löken ca 7-8 minuter.
  8. När svamphattarna är klara har det bildats vätska som samlats i gropen i mitten.
  9. Häll vätskan i samma stekpanna som lök, bacon och svamp.
  10. Tillsätt grädden och den finhackade persiljan.
  11. Smaka av med salt och peppar.
  12. Blanda i osten.
  13. Fördela såsen i svamparna och grädda dem ca 7-8 minuter med grillfunktion.