Ingredienser
- 1 kg ryggbiff
- salt och peppar
- 2 dl olivolja
- 2 vitlöksklyftor
- 10 champinjoner foten bortskuren
- 1 citron halverad
- hackad blad persilja
- 1 bit vattenmelon kulad
- 100 g ruccola
- 1 silverlök skivad
- 100 g oliver
- olivolja
- salt och peppar
- 150 g ricotta
- 1 bunt persilja ca 40 g
- 2 krukor basilika
- 1,5 dl olivolja
- 1 dl riven parmesan
- 1 dl rostade pistagenötter
- 1-2 vitlöksklyftor
- citron
- salt och peppar
Kött
Champinjoner
Sallad
Pistagepesto
Tillagning
- Tänd en grill med en aktiv och en inaktiv sida.
- Mixa ingredienserna till peston med en stavmixer, smaka av med salt, peppar och pressad citron. Garnera med hackade pistagenötter.
- Blanda upp salladen med lite olivolja, smaka av med salt, peppra och avsluta med pressa lite juice från den grillade citronen.
- Krydda köttet med salt och peppar. Grilla biffen på den aktiva sidan så att den får en ordentlig grillyta runt hela och låt den sedan grilla klart på den inaktiva sidan med en grilltermometer. Biffen är medium rare vid 54 graders mittemperatur. Låt vila en stund innan servering.
- Grilla citronen tillsammans med köttet.
- Pressa vitlök i olivolja, pensla champinjonerna med oljan och grilla några minuter på varje sida.
- Lägg upp på ett fat, häll över resterande viltlöksolja och strössla över hackad persilja och ricottaost.