Grillad entrecôte med pepparrotscrème

Grillad entrecôte med pepparrotscrème

Grillad entrecôte med pepparrotscrème

När grillen kommer fram - sommar som vinter - är det ett säkert kort att ta ett par entrecôter. Pepparroten från Fjärås (nästan all pepparrot i Sverige odlas här) är ett perfekt tillbehör - sommar som vinter. Servera med solmogna tomater, knaperstekta potatisklyftor och vitlöksbröd. Vinet i glaset är gjort på soldyrkande vindruvor som kommer att matcha tillbehören perfekt. Smaklig måltid!

 

Tillagningstid

45 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
45 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Kött
Måltid
Huvudrätt Till grillen
Tillfälle
Sommarmat

Ingredienser

  • 4 skivor entrecôte
  • 2 msk smör
  • salt & peppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk crème fraiche
  • 2-3 msk pepparrot, riven
  • 4 bakpotatisar
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 skivor bröd

Tillagning

  1. Skölj och dela potatisarna i klyftor. Droppa över olja, salta och peppra. Baka klyftorna i ugnen i 225°C i 30-40 minuter.
  2. Vispa grädden hårt, blanda ner crème fraiche, 1 tsk salt och riven pepparrot. Ställ kallt till servering.
  3. Pensla lite olja på brödet och stek på hög värme.
  4. Salta, peppra köttskivorna. Grilla i grillpanna eller på grillen. Servera med potatisklyftor, lite bröd och körsbärstomater.