Ingredienser
- 4 skivor entrecôte
- örtsalt och svartpeppar
- 150 g smör
- 1 vitlöksklyfta
- 1 kruka salvia
- 1 msk pressad citron
- 1 msk olivolja
- flingsalt
- 1/2 limpa dagsgammalt vitt bröd
- 2 zucchini
- 3 färska gula lökar
- olivolja
- salt
- ca 600 g tomater i olika färger
- 1 kruka basilika
- burrata
Grillad entrecôte med salviasmör
Panzanella
Tillagning
- Låt köttet bli helt rumstempererat. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
- Grilla köttet ca 2 minuter på varje sida på direkt värme (alltså över den varma glöden). Tag köttskivorna åt sidan och låt de gå klart på indirekt värme (på sidan om den varma glöden). Använd gärna en termometer för att se när köttet är klart.
- För blodig entrecôte 54 ºC, medium entrecôte 58 ºC och välstekt entrecôte 65 º.
- Låt smöret bli rumstempererat. Skala och pressa vitlöken. Finhacka salvian. Blanda samman smör, vitlök, salvia, citron, olja och salt till ett smidigt kryddsmör. Forma till en avlång rulle och plasta in. Låt vila i kylen tills det blivit helt stelt igen. Skär sedan i skivor och lägg på den varma köttbiten.
- Skär brödet i bitar och zuccinin i halvor som du sedan delar på mitten.
- Dela löken i halvor. Pensla bröd, zucchini och lök med olja och strö över salt.
- Grilla bröd och grönsaker tills de får en fin yta.
- Dela tomaterna, skär löken i småbitar. Blanda grillat bröd, zucchini, tomater, lök och basilika till en stor härlig sallad. Lägg på krämig burrata och avsluta med att ringla över lite olja.