Grillad fläskkotlett med chimichurri och zucchini

Grillad fläskkotlett med chimichurri och grillad zucchini

Grillad fläskkotlett med chimichurri och zucchini

Grilla kan man göra sommar som vinter, vår eller höst. Har du inte tillgång till grill så steker du den hastigt och kör färdigt köttet i ugnen. Se vår temperatur-guide för bästa resultat. Här serverar vi tillsammans med chimichurri, den kryddstarka såsen och marinaden från ursprungligen kommer från Argentina och Uruguay. Såsen skapades av Irländaren Jimmy McCurry som stred i det Argentinska inbördeskriget på 1800-talet. Såsen blev snabbt populär och namnet på såsen är Jimmy’s namn som infödingarna uttalade det. Om historien är sann är det få som vet – men den är lite rolig och såsen är god. Matcha maträttens kryddhetta och köttets grillyta med ett vin som har en bra fruktighet och balanserad strävhet, då kommer mötet att gå bra. Smaklig måltid!

Tillagningstid

1 timma

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
1 timma
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Kött
Måltid
Huvudrätt Till grillen
Tillfälle
Höstmat Sommarmat Vårmat

Ingredienser

  • 4 st stora fläskkotletter, gärna med ben och gärna iberico
  • 1 stor eller 2 små zucchini
  • 1 vitlöksklyfta
  • olivolja
  • juice från ½ citron
  • salt
  • Chimichurri

  • 2 krukor bladpersilja
  • 1 dl olivolja
  • 1/2 dl citronjuice
  • 2 st schalottenlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 st röd chilli

Tillagning

  1. Mixa alla ingredienser till chimichurrin, smaka av med salt och ställ in i kyl någon timma.
  2. Hyvla zucchinin tunt med mandolin på längden och gnid in med olivolja. Grilla alla skivor och lägg i en skål. Smaka upp med citronjuice, riven vitlök, salt och olivolja.
  3. Grilla kotletten på hög värme och vänd varje minut tills du fått en fin yta.