Ett klassiskt och smakfullt recept till sena höstkvällar från Tareq Taylor. Godaste lammköttet äter vi på hösten, när lammen har fått beta ute hela sommaren och då är kvaliteten på köttet som bäst. Grilla köttet enligt recept och placera en wokpanna direkt i grillkolen, häll i olivolja och tillsätt bönor och linser. Stek tills de fått lite färg. Tillsätt citron, rosmarin, strimlad chili samt vin. Maträtten bjuder på en doft- och smaksymfoni av klassiska ingredienser som vinet kommer att älska. Servera gärna ett finstilt vin som i sig bjuder på örtighet och balanserad ekfatskaraktär.
Ett smart recept att fortsätta använda glöden, som oftast har gjort sitt, när det är färdiggrillat.
Tareq Taylor är en av Sveriges mest framstående kockar. Han har setts i de uppskattade tv-programmen Tareq Taylor’s Nordic Cookery, Trädgårdstider och Lyckomaten. Tareq vann Kockarnas Kamp 2017 och har skrivit många kokböcker och håller omtyckta och uppskattade föreläsningar. Han driver restaurang Kockeriet i Malmö, Paul Taylor Lanthandel i Stockholm och Matfabriken i Maten é klar i Lund.
Varmt tack till Tareq Taylor som lånat ut fyra recept från sin nya kokbok Tareq Taylor Favoriter till våra viner.
Letar du efter ett passande vin? Läs här hur du skall tänka med vin till lamm!