Ingredienser
- 800 g Top Blade ”luffarbiff”, putsa och skär i skivor.
- 1 st citron, halvera.
- Sallad
- 3 dl babyspenat, skölj.
- 0,5 dl Cantaloupemelon, kärna ur och gröp ur i bitar med matsked.
- 30 g pinjenötter, rosta i torr panna.
- 0,5 dl smulad Parmesanost
- olivolja
- salta efter smak.
- 250 g Mascarponeost
- 2 msk olivolja
- 1 tsk flytande honung
- 1 tsk citronjuice
- 0,5 dl finriven parmesanost
Kött och grill
1 knippe grön sparris, skär bort nedre botten och skölj.
Mascarponecreme
Tillagning
- Tänd en grill med en yta för aktiv grillning och en yta för inaktiv grillning.
- Torka av köttet och ställ fram i rumstemperatur.
- Rör ihop samtliga ingredienser till mascarponecremen i en skål, eventuellt salta efter smak.
- Koka upp saltat vatten i en kastrull, blanchera sparrisen ca. 30 sekunder, lyft över sparrisen i ett isbad för nedkylning. Bryt av knopparna och slanta stjälkarna.
- Bygg salladen med babyspenat som bas, toppa med de rostade pinjenötterna, parmesan, och ringla sedan över olivolja.
- Salta köttet efter smak, grilla köttet hårt under kort tid på den aktiva grillsidan så att det får en ordentlig yta. Lägg över köttet på den inaktiva ytan, dra några varv med pepparkvarnen och låt sedan köttet sakta komma upp i temperatur. Medium rare 52 grader. Låt sedan köttet vila innan det trancheras. Salta med flingsalt.