Kotlettracks och salsiccia med bulgursallad och balsamtomater

korv och kött på tallrik med vinflaska

Kotlettracks och salsiccia med bulgursallad och balsamtomater

Gör dig redo för en kväll med alla vännerna i köket och bjud på detta härligt matiga recept tillsammans med en flaska Mandrarossa. Enkelt att tillaga vid stort sällskap och vi lovar att ingen gäst kommer lämna hungrig efter denna middag. Som ni ser är det inga enheter i receptet, utan här gäller det att känna sina gäster och tänka till. Om inte annat blir det goda rester dagen efter. ;-)

Tipset: Servera gärna med grillat bröd som doppas i en god olivolja.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

40 minuter

Receptvy
Tillagningstid
40 minuter
Betyg
Skriv ut
Kategori
Kött
Måltid
Till grillen
Tillfälle
Sommarmat

Ingredienser

  • kotlettracks (kotlett på ben)
  • salsiccia
  • salt och peppar
  • Bulgur sallad

  • bulgur
  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • riven Pecorinoost
  • paprika skuren i bitar
  • zucchini skuren i skivor
  • fänkål halverad
  • citron halverad
  • Balsamtomater (Låt gärna tomaterna dra någon dag)

  • 500 g cocktailtomater
  • 1 vitlök skuren på bredden
  • 2 rosmarinstjälkar
  • 2 lagerblad
  • 2 skivor rödlök
  • blandade pepparsorter
  • vit balsamvinäger

Tillagning

  1. Picka tomaterna med en tandpetare.
  2. Lägg och arrangera ingredienserna i en glasburk och fyll upp med vit balsamvinäger.
  3. Koka bulgur med en grönsaksbuljongtärning efter förpackningens anvisningar.
  4. Blanda upp din kokta bulgur med lite olivolja, hackad persilja och riven pecorinoost.
  5. Vänd grönsakerna i olivolja, salta och peppra.
  6. Grilla eller stek kotlettracks, salsiccia och grönsaker.