Ingredienser
- 600 g oxfilé
- 2 msk dijonsenap
- 2 bananschalottenlökar
- 4 äggulor
- smör
- 100 g cocktailkapris
- 2 kokta rödbetor
- 400 g av valfri salladssort
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk olivolja
- 1 msk rosé eller vitvinsvinäger
- 1 msk vatten
Tartar
Sallad och Vinägrette
Tillagning
- Skär köttet i ca 100 grams skivor, lägg en skiva mellan plastfolie och banka ut till köttet blir tunt som en carpaccio upprepa med resterande skivor. Lägg sedan in de ut bankade köttbitarna i frysen ca 15 min. Ta ut köttet, skär tunna strimlor och där efter skär strimlorna till små bitar.
- Blanda köttet med dijonsenap och hälften av den hackade löken. Salta och peppra efter smak. Forma dina tartarer och halstra dem lätt på en sida i en grillpanna. Garnera med resterande lök och en äggula.
- Hetta upp en kastrull till medeltemperatur lägg i en klick smör, rödbetorna delade i klyftor och kapris. Värm ett par minuter innan servering.
- Rör ihop ingredienserna till vinägretten, smaka av med salt och servera tillsammans med salladen.
Kommentarer
Spännande och tjorvig variant på råbiff. 🙂