Ingredienser
- 4 vitlöksklyftor
- 1 stor citron skalet av hela och saften från halva citronen
- 2 msk finhackad färsk rosmarin
- 100 g rumsvarmt smör
- salt
- nymalen svartpeppar
- 1 hel kyckling
- flingsalt
- svartpeppar
- 1 vitlök
- kvistar färsk rosmarin
- 1 fetaost
- 2 dl creme fraice
- olivolja
Tillagning
- Sätt ugnen på 200C
- I en skål lägg rumstempererat smör, riven vitlök, rivet citronskal (bara det gula), finhackad rosmarinen och pressad saft från en halv citron. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Peta in smöret under skinnet på kycklingen. Det är lite pilligt men dra med fingret under skinnet så det skapas en ficka så går det lättare. Avsluta med att gnida in hela kycklingen med det sista av smörtet och dra på lite extra salt och svartpeppar.
- Lägg kycklingen i en form tillsammans med rosmarinkvistar och en halverad vitlök.
- Rosta på 200C i 15 min och sänk därefter till 175C. Ös kycklingen med jämna mellanrum och kör den till 82C vid lårbenet, ca 1h.
- Smula fetaost och blanda med creme fraice och smaka av med lite olivolja, salt och citronzest.
- Servera med rostade eller grillade grönsaker eller rotfrukter.
Kommentarer