Höstig Ragu al Penne med buffelmozzarella

Höstig Ragu al Penne med buffelmozzarella

Höstig Ragu al Penne med buffelmozzarella

Finns det något godare än en mustig köttragu en kall och blåsig höstdag? Denna ragu är busenkel att göra och sköter sig själv men resultatet är magiskt; Comfortfood när den är som bäst med andra ord! I glaset häller du ett härligt fruktigt vin som möter maträttens fylliga smakrikedom. Smaklig måltid!

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Tillagningstid

2 timmar och 30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
2 timmar och 30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg (16 röster)
3
Skriv ut
Kategori
Kött Pasta
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat

Ingredienser

  • högrev
  • rött vin
  • köttbuljong
  • krossade tomater
  • gul lök
  • vitlök
  • stjälkselleri
  • lagerblad
  • svartpeppar
  • timjan
  • rosmarin

Tillagning

  1. Tärna högrevet i kuber 1x1 cm. Fräs i olja så att de får rejält med färg. Häll över köttet i en kastrull.
  2. När köttet är stekt häller du vin i stekpannan och ger det ett rejält uppkok så alkoholen kokar bort, häll vinet i kastrullen och se till att få med alla goda smaker som är kvar efter köttet.
  3. Hacka lök, vitlök, selleri och lägg i kastrullen tillsammans med alla torkade örter.
  4. Häll på krossade tomater och köttbuljong så det precis täcker köttet. Låt koka i minst 2h, gärna mer. När ragun är färdigkokt kan du med fördel ta en stomp eller sked och mosa köttet lite i grytan så blir den ännu mustigare.
  5. Blanda pasta med ragun och tillsätt lite mozzarella så den smälter lite. Toppa sedan rätten med parmesan, mozzarella och lite svartpeppar.

Kommentarer

Hur mycket ska man ha av ingredienserna och för Hur många? 😀

Hej Linn. Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. Spännande va? 😀