How to Råbiff

how to råbiff nigab

How to Råbiff

Är du precis som vi en råbiffälskare? I så fall måste du testa att göra denna. En klassisk råbiff i ett oklassiskt utförande och vi vågar påstå att denna är oändligt mycket godare än det franska originalet. Viktigt att tänka på är att köpa bra kött. Vi använder lövbiff av innanlår eftersom det är extremt smidigt att skära om man jämför med en hel bit. Superenkelt utförande och allt går att förbereda så att du kan fokusera på en snygg uppläggning när gästerna sitter till bords. Ett elegant rött vin med generös fruk är gott till denna maträtt. Smaklig spis!

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används inga regelrätta recept utan snarare ”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera, smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Tillagningstid

1 timma 30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
1 timma 30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg (34 röster)
4
Skriv ut
Kategori
Kött
Måltid
Förrätt Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat Vårmat Vintermat

Ingredienser

 • lövbiff
 • picklad schalottenlök
 • inlagda senapsfrön (finns att köpa färdiga)
 • rödbetschips (finns att köpa färdiga)
 • pepparrot- och dijonmajonnäs
 • friterad kapris

Tillagning

 1. Gör en 1-2-2 lag genom att blanda en del ättika med 2 delar socker och 2 delar vatten. Rör så sockret löser sig. Hacka schalottenlök fint och låt den ligga i lagen minst 20 min.
 2. Hacka lövbiff av innanlår i små kuber. Se till att köpa fin lövbiff av högsta kvalité så får du bäst resultat.
 3. Häll kapris i en sil och sila bort vätskan. Låt ligga på papper eller i handduk tills de blir torra. Se till att du har så lite vätska som möjligt i kaprisen när du börjar fritera för annars skvätter det mycket. Fritera kaprisen i olja på runt 170C i några minuter. Lägg på papper spara till servering.
 4. Gör en vanlig majonnäs genom att mixa ett ägg, vinäger och dijon med en stavmixer. Tillsätt olja och mixa till en majonnäs. Smaksätt majonnäsen med massa riven pepparrot, mer dijon och salt. Mixa slät.
 5. Lägg upp köttet på en tallrik, klicka på lite majonnäs här och var, på med schalottenlöken, friterade kaprisen, rödbetschips (finns att köpa), inlagda senapsfrön eller grov senap (finns att köpa) och toppa med krasse.