Klassisk Pytt i panna

pytt i panna med stekt ägg på blå tallrik med pepparkvarn

Klassisk Pytt i panna

En klassisk pytt i panna är en av alla rätter som är vad vi kallar restmat. Ta det som finns över från helgens middagar och skär i fina bitar och lägg i en stekpanna. Det finns många sådana rätter världen över. Vissa hävdar att pizza är en av dem - baka ut en deg och lägg på vad som finns i kylen.

Till en pytt i panna serverar vi ett enkelt och gott rödvin. Till exempel ett toscanskt mjukar vin. Baffo Rosso eller Villa Puccini. Som handen i handsken om ni frågar oss.

Tillagningstid

45

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
45
Antal
4 portioner
Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Kött
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Sommarmat

Ingredienser

  • 1 kg fast potatis
  • 3 stora gula lökar
  • 300 gr valfritt nötkött
  • 300 valfritt fläskkött
  • 3 msk olja
  • 3 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • 1 kruka persilja
  • stekt ägg
  • inlagda rödbetor
  • saltgurka

Tillagning

  1. Skär potatis i 1x1cm kuber och stek i panna med olja och smör tills fin färg. Stek i omgångar och lägg åt sidan vartefter det är klart.
  2. Skär ner löken grovt och stek i samma panna i en klick smör tills den fått fin färg. Lägg till potatisen och spar till senare
  3. Skär köttet i kuber om 2x2cm och stek i panna med lite olja och smör tills det fått fin färg.
  4. Häll i allt i pannan och blanda runt. Salta och peppra efter smak och addera fint hackad persilja.
  5. Servera med stekt ägg, inlagda rödbetor och saltgurka.

Kommentarer