Smakrika och underbart goda är dessa köttbullar som smaksätts med ingefära och pepparrotssenap. Varför så jättegoda? Helt enkelt långsamhet i stekpannan, det ska tid och på låg temperatur. Det är då som ingefäran och lökens smaker kommer att vävas samman och när löken är riktigt mjuk, tillsätts socker och löken karamelliseras under omrörning. Förutom sötma från både löken och socker så bjuds det på kryddhetta och vilket vin väljer vi då? Klockren "kombo" är ett halvtorrt vin gärna gjort på druvan pinot blanc eller pinot gris. För dig som vill ha ett rött vin, välj då ett fruktigt vin med mjuka tanniner och vi undviker att förstärka mötet med kryddhettan i munhålan. Smaklig måltid!
Tipset
När man skall skala färsk ingefära gör man det lättast genom att skrapa bort skalet med en sked.
Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.