Ingredienser
- 1 kyckling
- salt & peppar
- olivolja
- 4 vitlöksklyftor
- 1 gul lök
- 1 paprika, gul
- 1 paprika, röd
- 1 morot
- 250 gr champinjoner
- 1,5 dl svarta oliver
- timjan, färsk
- bladpersilja, färsk
- oregano, torkad
- 3 dl rött vin
- 400 g krossad tomat
- 2 msk tomatpuré
- 200 g körsbärstomater
- chiliflakes
- Surdegsbröd till servering
Tillagning
- Dela kycklingen i bitar. Skär av vingar, lår och bröstfiléer. Salta, peppra rejält och bryn kycklingen i en stor gryta i olivolja. Tillsätt även hackad timjan, bladpersilja och oregano.
- Skala, hacka vitlök och lök i små bitar. Skär paprikor i tärningar. Skala och skär morot i tärningar, hacka även körsbärstomater och champinjoner. Tillsätt alla grönsakerna när kycklingen är brynt runt om och låt fräsa med några minuter.
- Tillsätt vin, krossade tomater, tomatpuré och ett par nypor chiliflakes.
- På med ett lock och låt allt småputtra i 30-40 minuter, smaka sedan av med mer chiliflakes, salt och peppar. Vänd ner oliver och låt dem bli varma.
- Servera med rejäla skivor av surdegsbröd för att lätt få upp varenda droppe av grytan från tallriken.