Kyckling cacciatore (jägarkyckling)

Kyckling cacciatore (jägarkyckling)

Kyckling cacciatore (jägarkyckling)

En värmande god kycklingrätt som passar för stora eller lilla familjen. Parera styrkan med chiliflakes. Servera med rejäla skivor av surdegsbröd för att lätt få upp varenda droppe av grytan från tallriken. Ett smakrikt och fylligt vin matchar denna gryta galant. Lycka till!

 

 

Tillagningstid

60 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
60 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Kött Kyckling
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat

Ingredienser

  • 1 kyckling
  • salt & peppar
  • olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 paprika, gul
  • 1 paprika, röd
  • 1 morot
  • 250 gr champinjoner
  • 1,5 dl svarta oliver
  • timjan, färsk
  • bladpersilja, färsk
  • oregano, torkad
  • 3 dl rött vin
  • 400 g krossad tomat
  • 2 msk tomatpuré
  • 200 g körsbärstomater
  • chiliflakes
  • Surdegsbröd till servering

Tillagning

  1. Dela kycklingen i bitar. Skär av vingar, lår och bröstfiléer. Salta, peppra rejält och bryn kycklingen i en stor gryta i olivolja. Tillsätt även hackad timjan, bladpersilja och oregano.
  2. Skala, hacka vitlök och lök i små bitar. Skär paprikor i tärningar. Skala och skär morot i tärningar, hacka även körsbärstomater och champinjoner. Tillsätt alla grönsakerna när kycklingen är brynt runt om och låt fräsa med några minuter.
  3. Tillsätt vin, krossade tomater, tomatpuré och ett par nypor chiliflakes.
  4. På med ett lock och låt allt småputtra i 30-40 minuter, smaka sedan av med mer chiliflakes, salt och peppar. Vänd ner oliver och låt dem bli varma.
  5. Servera med rejäla skivor av surdegsbröd för att lätt få upp varenda droppe av grytan från tallriken.