Ingredienser
- grillspett (Träspett läggs i blöt 30 min. innan användning)
- 750 g kycklinglårfilé gärna majskyckling
- 1 msk vitlökspulver
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk salt
- 3 dl gräddfil
- 140 g blue cheese smulad
- 1 tsk flytande honung
- salt
- morot
- paprika
- sparris
- vårlök
- endiveblad
Kycklingspett
Blue cheese dipp
Grönsaksstavar
Tillagning
- Tänd en grill och fördela kolen så att du får en aktiv del och en inaktiv del.
- Lägg kycklingen på ett fat, blanda kryddorna och klappa in dem i filéerna. Trä därefter på dem på spett.
- Blanda gräddfil och blue cheese med en gaffel, tryck till och mosa osten så smakerna kommer ut i gräddfilen. Smaka av med honung och salt.
- Skölj och skala grönsakerna, och skär därefter dem i önskat format.
- Grilla kycklingen först aktivt över kolen för att få färg, lyft sedan över på den inaktiva delen och grilla klart under lock. Använd stektermometer vid 80 graders innertemperatur är kycklingen färdig.
- Smaklig spis!