Ingredienser
- 4 st lammytterfiléer
- färskpotatis till 4 personer
- 1 knippe sparris
- 1 pkt haricots verts
- 6 rädisor
- ½ röd lök
- 2 st salladslök
- 7 cm purjolök
- 1 msk grovkornig dijon
- 1 msk vanlig dijon
- 2 msk vitvinsvinäger
- 6 msk olivolja
- 1 bit chevré ost
- 1 dl creme fraiche
- 1 dl Smetana
- svartpeppar
Tillagning
- Koka potatisen mjuk, häll av och låt svalna.
- Blanda getosten med creme fraiche och smetana. Smaka upp med lite olivolja, salt och peppar.
- Skär av den yttersta delen vid roten på sparrisen. Stek sparrisen i smör på hög värme så den får lite färg men fortfarande är krispig. Lägg på hushållspapper och dela på mitten. Spara till senare.
- Blanda grovkornig och vanlig dijon i en skål, tillsätt vinäger och olivolja och rör tills den går ihop likt en majonnäs. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Skär potatisen i mindre bitar och lägg i en skål. Tillsätt skivad rödlök, salladslök, purjolök och de nedre delen av den delade stekta sparrisen (som du kan skära ner ytterliga i lite mindre bitar). Blanda i senapskrämen och rör runt. Smaka av med salt och peppar och låt stå till servering i rumstemperatur.
- Salta och peppra köttet och stek i smör och lite olja på hög värme. Ca 1,5 min på varje sida till innertemp på ca 55C. Låt vila 10 min så kommer den upp i 57-58C.
- I samma panna som du stekte köttet i lägger du i haricots verts och steker i någon minut tills de fått fin färg. Mot slutet lägger du i sparristopparna så de blir varma också.
- Lägg allt på tallrik och hugg in.
Kommentarer