Ingredienser
- 800 g lammkotletter
- 1 kruka salvia, plocka av bladen
- 2 st citron, zestas och delas sedan på mitten för att användas till salladen
- 4 vitlöksklyftor, rivna
- salt och peppar efter smak
- 1 dl olivolja
- 300 g grönkål
- 3 msk olivolja
- Pressad citron
- salt och peppar
- 1 st granatäpple, plocka ur kärnorna
- 1 st gurka, skalad, urkärnad och skuren i skivor
- 200 g Peccorino ost, smulad
- Surdegsbröd, tärnat ca. 2 x 2 cm.
Marinad
Sallad
Tillagning
- Mixa eller mortla ihop ingredienserna till marinaden, marinera kotletterna.
- Skölj grönkålen ordentligt, skär bort den tjocka stammen på varje blad och finstrimla bladen. Häll över olivoljan, pressa saften ur en halv citron och massera in i kålen under två minuter med händerna. Salta och peppra efter smak.
- Stek brödtärningarna tillsammans med en skvätt olivolja i en stekpanna tills de får färg.
- Blanda ner granatäpple, gurka, peccorino i grönkålen, toppa med brödtärningarna.
- Grilla eller stek lammkotletterna till önskad stek grad.