Ingredienser
- 1 pkt färska lasagneplattor (ca 250 g)
- 1 dl riven parmesanost
- 4 kycklingbröstfiléer
- 1 morot
- ½ purjolök
- ½ dl vitt vin
- ¼ vitkålshuvud
- 2 kvistar timjan
- 2 msk + 2 msk olivolja
- salt och peppar
- 1 ½ dl grädde
- 150 g gorgonzola (välj en mild variant - dolce, eller en blandning mellan gorgonzola och mascarpone - duetto)
- salt och peppar
- 2 rödlökar
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 tsk socker
- ½ tsk salt
Kycklingsås
Fonduta di gorgonzola
Rödlökssallad
Tillagning
- Finhacka purjolök, morot och vitkål i lika stora bitar och fräs på medelvärme i olivolja.
- När grönsakerna har blivit mjuka, ta dem ur stekpannan och lägg åt sidan.
- Skär kycklingen i små bitar på 1 cm och fräs i samma stekpanna på hög värme i 2 msk olivolja.
- När köttet har fått fin färg, häll på vinet och låt alkoholen ånga bort.
- Smaka av med salt och peppar och krydda med timjan.
- Häll tillbaka grönsaksblandningen i pannan och låt stå en stund på låg värme tills smakerna gått in I varandra.
- Värm grädden utan att den kokar. Ta av från spisen och häll i gorgonzolan i mindre bitar.
- Rör om så att du får en slät sås. Smaka av med peppar och eventuellt mer salt.
- Dela lasagneplattorna i bitar på 8x8 cm. Koka dem i saltat vatten.
- Lägg lite gorgonzolasås på botten av ett djupt fat.
- Lägg på den första lasagneplattan, 2-3 msk av kycklingblandningen, gorgonzolasås och lite parmesanost. Gör flera lager.
- Garnera med färsk timjan och servera med rödlöksallad.
- Skiva rödlöken så tunt du kan.
- Blanda i en skål med resten av ingredienserna.
- Låt stå ca en timme innan servering så att löken mjuknar.
- Smaka av med peppar.