Lasagne aperte su fonduta di gorgonzola

Lasagne aperte su fonduta di gorgonzola

öppen lasagne pasta på fat

Lasagne aperte su fonduta di gorgonzola

Öppen lasagne med gorgonzolakräm – ett annorlunda och lite lyxigare sätt att servera en lasagne. Lite mera pyssel men väl värt mödan för det är en riktigt fin maträtt att bjuda på och mycket omtyckt. Dessutom blir maträtten ett samtalsämne för lasagne är ju lasagne men här i en helt ny presentation och innehåll på tallriken. Ett fylligt rött vin från nya världen blir ett perfekt möte. Smaklig måltid!

Tipset: Trött på att hacka? Kör alla grönsaker i matberedaren istället.

Tillagningstid

45 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
45 minuter
Antal
4 portioner
Betyg (4 röster)
4.5
Skriv ut
Kategori
Kött Pasta
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Vardagsmat

Ingredienser

  • 1 pkt färska lasagneplattor (ca 250 g)
  • 1 dl riven parmesanost
  • Kycklingsås

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 1 morot
  • ½ purjolök
  • ½ dl vitt vin
  • ¼ vitkålshuvud
  • 2 kvistar timjan
  • 2 msk + 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • Fonduta di gorgonzola

  • 1 ½ dl grädde
  • 150 g gorgonzola (välj en mild variant - dolce, eller en blandning mellan gorgonzola och mascarpone - duetto)
  • salt och peppar
  • Rödlökssallad

  • 2 rödlökar
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 tsk socker
  • ½ tsk salt

Tillagning

    Kycklingsås

    1. Finhacka purjolök, morot och vitkål i lika stora bitar och fräs på medelvärme i olivolja.
    2. När grönsakerna har blivit mjuka, ta dem ur stekpannan och lägg åt sidan.
    3. Skär kycklingen i små bitar på 1 cm och fräs i samma stekpanna på hög värme i 2 msk olivolja.
    4. När köttet har fått fin färg, häll på vinet och låt alkoholen ånga bort.
    5. Smaka av med salt och peppar och krydda med timjan.
    6. Häll tillbaka grönsaksblandningen i pannan och låt stå en stund på låg värme tills smakerna gått in I varandra.

    Fonduta di gorgonzola

    1. Värm grädden utan att den kokar. Ta av från spisen och häll i gorgonzolan i mindre bitar.
    2. Rör om så att du får en slät sås. Smaka av med peppar och eventuellt mer salt.

    Lasagne

    1. Dela lasagneplattorna i bitar på 8x8 cm. Koka dem i saltat vatten.
    2. Lägg lite gorgonzolasås på botten av ett djupt fat.
    3. Lägg på den första lasagneplattan, 2-3 msk av kycklingblandningen, gorgonzolasås och lite parmesanost. Gör flera lager.
    4. Garnera med färsk timjan och servera med rödlöksallad.

    Rödlökssallad

    1. Skiva rödlöken så tunt du kan.
    2. Blanda i en skål med resten av ingredienserna.
    3. Låt stå ca en timme innan servering så att löken mjuknar.
    4. Smaka av med peppar.