Ingredienser
- 1 pkt färska lasagneplattor (ca 250 g)
- 1 pkt bacon
- ½ chili (urkärnad om man föredrar mildare smak)
- 1 kvist rosmarin
- 2 msk pinjenötter
- 2 dl riven parmesan
- 1-2 butternutpumpor
- 1 msk olivolja
- 1 vitlöksklyfta
- Salt och peppar
- 40 g smör
- 40 g vetemjöl
- 5 dl mjölk
- Salt och peppar
Pumpakräm
Béchamelsås
Tillagning
- Sätt ugnen på 220 grader.
Pumpakräm
- Dela pumpan i mindre bitar och ta bort kärnorna.
- Ugnsbaka bitarna i 25-30 minuter. När de är klara lossnar skalet lätt.
- Skala pumpan och häll köttet i en bunke. Tillsätt olivolja, ½ dl vatten och vitlök.
- Stavmixa tills du får en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.
Béchamelsås
- Smält smöret i en kastrull med höga kanter och tillsätt mjölet.
- Rör till en jämn smet.
- Blanda i mjölken lite i taget så att det inte blir några klumpar.
- Låt sjuda en stund och smaka av med salt och peppar.
Lasagne
- Finhacka och blanda chili och rosmarin.
- Rosta pinjenötterna i en torr panna.
- Häll lite av pumpakrämen på botten av en djup ugnsform.
- Lägg på ett lager lasagneplattor.
- Häll på pumpakräm, några skedar béchamelsås, några strimlor bacon, lite parmesanost och lite av kryddblandningen.
- Gör flera lager och avsluta med pumpakräm, béchamel, bacon och parmesan.
- Grädda i 20-25 minuter.
- Garnera med pinjenötterna och färsk rosmarin, servera.