Lasagne con zucca e pancetta

en lasagne med svamp

Lasagne con zucca e pancetta

Lasagne kan varieras i oändlighet. Varför inte testa nya smaker? Här lite höstliga smaker av pumpa och bacon.

Betyg
Skriv ut
Kategori
Kött Pasta
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat Vardagsmat Vårmat Vintermat

Ingredienser

  • 1 pkt färska lasagneplattor (ca 250 g)
  • 1 pkt bacon
  • ½ chili (urkärnad om man föredrar mildare smak)
  • 1 kvist rosmarin
  • 2 msk pinjenötter
  • 2 dl riven parmesan
  • Pumpakräm

  • 1-2 butternutpumpor
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt och peppar
  • Béchamelsås

  • 40 g smör
  • 40 g vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader.

Pumpakräm

  1. Dela pumpan i mindre bitar och ta bort kärnorna.
  2. Ugnsbaka bitarna i 25-30 minuter. När de är klara lossnar skalet lätt.
  3. Skala pumpan och häll köttet i en bunke. Tillsätt olivolja, ½ dl vatten och vitlök.
  4. Stavmixa tills du får en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

Béchamelsås

  1. Smält smöret i en kastrull med höga kanter och tillsätt mjölet.
  2. Rör till en jämn smet.
  3. Blanda i mjölken lite i taget så att det inte blir några klumpar.
  4. Låt sjuda en stund och smaka av med salt och peppar.

Lasagne

  1. Finhacka och blanda chili och rosmarin.
  2. Rosta pinjenötterna i en torr panna.
  3. Häll lite av pumpakrämen på botten av en djup ugnsform.
  4. Lägg på ett lager lasagneplattor.
  5. Häll på pumpakräm, några skedar béchamelsås, några strimlor bacon, lite parmesanost och lite av kryddblandningen.
  6. Gör flera lager och avsluta med pumpakräm, béchamel, bacon och parmesan.
  7. Grädda i 20-25 minuter.
  8. Garnera med pinjenötterna och färsk rosmarin, servera.