Ljummen surkålssallad med äpple och rökt sidfläsk

surkål med korv i en stekpanna

Ljummen surkålssallad med äpple och rökt sidfläsk

Det här är snabbversionen av choucroute garnie! Maträtten tar endast 15 minuter att tillaga och du har en jättegod middag à l'Alsacienne att se fram emot. Förutom snabbmat de luxe så bidrar surkålen med enorma hälsofördelar för tarmhälsan. Som har visat sig vara rena underverket för vår mage. Vilken fantastisk maträtt, lättlagad, god och så nyttig. Vågar vi föreslå ett vin, absolut! Ett vitt vin med något lägre alkoholhalt och härlig syra kommer att passa maträtten som hand i handske. Smaklig spis!

Tipset:
Servera gärna till julkorven, Nürnberger wurst eller hjortkorv.

 

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

15 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
15 minuter
Antal
4 portioner
Betyg (5 röster)
4
Skriv ut
Kategori
Kött
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Julmat

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 100 g rökt sidfläsk skuret i strimlor
  • 2 st röda äpplen, urkärnade, halverade och skurna i skivor
  • 500 g surkål, häll av vätskan genom ett durkslag/sil
  • 20 g persilja, plockad och finhackad
  • salt och nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Hetta upp en stekpanna på hög temperatur, lägg i smör.
  2. Stek sidfläsket tills det får ordentligt med färg, lägg i äppelskivorna, rör om och låt gå några minuter.
  3. Sänk temperaturen till medelvärme, fördela surkålen och persiljan i pannan och låt gå under omrörning några minuter tills surkålen blivit ljummen.
  4. Salta och peppra efter smak.

Kommentarer

Den här rätten vill jag definitv göra och äta 😋😋😋

Hoppas det blev bra!