Peperoni ripieni con salsiccia e riso

paprikor med fyllning

Peperoni ripieni con salsiccia e riso

Paprikor fyllda med salsiccia och ris. Servera tillsammans med en matigare sallad eller andra smårätter.

 

Betyg
Skriv ut
Kategori
Kött
Tillfälle
Brunch

Ingredienser

  • 6 paprikor, blandade röda och gula
  • 2 salsicciakorvar, ca 400 g
  • 1 dl risottoris
  • 3 dl vatten
  • 20g smör
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 purjolök, ca 120 g
  • ½ dl vitt vin
  • olivolja
  • 200g provoloneost eller annan vällagrad ost
  • 2 kvistar bladpersilja, bara bladen
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Koka upp 3 dl vatten med 1 tsk salt.
  3. Smält smöret i en stekpanna och häll i riset.
  4. När fettet har sugits upp av riset, häll i det kokta vattnet lite i taget. Tillaga i ca 12 min. Riset kommer inte att vara helt klart, det är meningen.
  5. Häll i parmesanosten i riset och blanda.
  6. Förväll paprikorna i kokande vatten i 10 minuter.
  7. Skär bort ”locket” på paprikorna och spara undan.
  8. Ta ur kärnhusen och skär ur det vita fruktköttet.
  9. Finhacka purjolök i en matberedare. Fräs den i 2 msk olja tills att den blir mjuk, men utan att den får färg.
  10. Häll på vinet och fortsätt tillaga i 2 minuter eller tills att vätskan kokat bort. Stäng av.
  11. Finhacka persilja och skär provoloneosten i kuber.
  12. Smula sönder salsiccian och lägg den i en skål. Blanda salsiccian med det kokta riset, purjolöken, hälften av persiljan, osten, salt och peppar.
  13. Fyll paprikorna med blandningen och ställ dem i en ugnsform med höga kanter. Ringla över lite olivolja.
  14. Grädda i ugnen i 25 minuter. Strö över resten av persiljan och servera.