Ingredienser
- 6 paprikor, blandade röda och gula
- 2 salsicciakorvar, ca 400 g
- 1 dl risottoris
- 3 dl vatten
- 20g smör
- 1 dl riven parmesan
- 1 purjolök, ca 120 g
- ½ dl vitt vin
- olivolja
- 200g provoloneost eller annan vällagrad ost
- 2 kvistar bladpersilja, bara bladen
- Salt och peppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Koka upp 3 dl vatten med 1 tsk salt.
- Smält smöret i en stekpanna och häll i riset.
- När fettet har sugits upp av riset, häll i det kokta vattnet lite i taget. Tillaga i ca 12 min. Riset kommer inte att vara helt klart, det är meningen.
- Häll i parmesanosten i riset och blanda.
- Förväll paprikorna i kokande vatten i 10 minuter.
- Skär bort ”locket” på paprikorna och spara undan.
- Ta ur kärnhusen och skär ur det vita fruktköttet.
- Finhacka purjolök i en matberedare. Fräs den i 2 msk olja tills att den blir mjuk, men utan att den får färg.
- Häll på vinet och fortsätt tillaga i 2 minuter eller tills att vätskan kokat bort. Stäng av.
- Finhacka persilja och skär provoloneosten i kuber.
- Smula sönder salsiccian och lägg den i en skål. Blanda salsiccian med det kokta riset, purjolöken, hälften av persiljan, osten, salt och peppar.
- Fyll paprikorna med blandningen och ställ dem i en ugnsform med höga kanter. Ringla över lite olivolja.
- Grädda i ugnen i 25 minuter. Strö över resten av persiljan och servera.