Pulled Pork-fritters med chilimajonnäs, picklad lök och koriander

Pulled Pork-fritters med chilimajonnäs, picklad lök och koriander

Pulled Pork-fritters med chilimajonnäs, picklad lök och koriander

Detta är en perfekt rätt att göra på resterna från gårdagens pulled pork-middag. Tipset är egentligen att ALLTID göra för mycket pulled pork så att detta kan vara en stående rätt dagen efter! Dessa små kroketter är väldigt enkla att göra samtidigt som de är fantastiskt goda. Matcha gärna med ett fylligt vitt vin som kan möta maträttens asiatiska touch. Smarrigt!

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används här inga exakta mått utan receptet utgår snarare från”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera och smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Tillagningstid

1 timma

Antal

6 portioner

Receptvy
Tillagningstid
1 timma
Antal
6 portioner
Betyg (0 röster)
0
Skriv ut
Kategori
Kött
Måltid
Snacks / tilltugg
Tillfälle
Höstmat Påskmat Vintermat

Ingredienser

  • pulled pork
  • ägg
  • mjöl
  • panko-ströbröd
  • majonnäs
  • chilipulver
  • cayennepeppar
  • rödlök
  • ättika
  • socker
  • koriander
  • neutral olja för fritering (exempelvis rapsolja)

Tillagning

  1. Ta pulled pork från kylen och rulla lagom stora bollar. Lägg dem på en tallrik och ställ in i kylen igen.
  2. Blanda 1 dl ättika, 1,5 dl socker och 2 dl vatten. Rör tills sockret löst upp sig. Skär rödlöken i skivor och lägg ner dessa i lagen. Låt stå minst 30 minuter.
  3. Blanda majonnäsen med chilipulver och cayennepeppar. Smaka av chilimajonnäsen med salt och en skvätt vinäger.
  4. Ta ut bollarna ur kylen och rulla i mjöl, därefter ägg och sedan panko-ströbrödet. Fritera på 170°C i neutral olja så att dina fritters blir alldeles gyllene i färgen.
  5. Små oemotståndliga bollar som passar som tapas eller som de är.