Ingredienser
- 400 gr lövbiff (innanlår)
- 1 stjälk stjälkselleri
- 1 dl fint riven parmesan
- 4 st scharlottenlök
- 1 kruka gräslök
- 1 kruka basilika
- 1 påse ruccola
- 1 dl olivolja
- 0,5 dl ättika
- 1 dl socker
- 1 dl vatten
- 4 st äggulor
- 1 liten baguette
Tillagning
- Skär baguetten 0,5cm skivor. Lägg på plåt och ringla över olja. Rosta i ugnen på 200C tills de fått fin färg och är krispiga. Låt torka på hushållspapper.
- Mixa basilikan och några strån ruccola med oljan tills oljan blir tät och lite varm, på detta sätt får du en tät och fin olja. Smaka upp med salt och låt stå i rumstemperatur till servering.
- Blanda ättika, socker och vatten och rör tills sockret löst sig. Addera fint hackad schalottenlök (3st) och låt stå i minst 1h, gärna längre.
- Hacka en schalottenlök, gräslök och sellerin superfint och lägg i en skål.
- Skär köttet i först på längden och sen på tvärs så du får superfint skuret kött. Lägg i skålen och blanda med löken, sellerin och gräslöken. Precis innan servering adderar du riven parmesan, en skvätt olivolja, en skvätt örtolja och smakar upp med flingsalt och svartpeppar.
- Toppa med lite picklad lök, lite mer örtolja, mer parmesan och en äggula.
Kommentarer