Ingredienser
- 1 dl farinsocker
- 1 dl japansk soja
- 1 dl rödvin
- 1 dl honung, flytande
- 4 cm färsk ingefära
- 2 klyftor vitlök
- 2 kanelstänger
- 2 stjärnanis
- 1 tsk tabasco
- 4 kg revbensspjäll, färska, tunna spjäll
- 3 gula lökar
- 1 hel vitlök
- 5 svartpepparkorn
- 5 kryddpepparkorn
- en näve salt
Glaze
Revbensspjäll
Tillagning
- Blanda farinsocker, soja, rödvin och honung i en kastrull. Skala ingefära och vitlök, banka på dem med baksidan av en kastrull. Låt allt puttra ihop under omrörning.
- Koka upp en stor kastrull med vatten. Dela lök och vitlök på mitten och lägg i kastrullen. Tillsätt svartpepparkorn, salt och lagerblad.
- Dela revbenen på mitten så att de ryms i kastrullen och täcks helt med vatten. Koka dem långsamt under lock i cirka 1.5 timme.
- När köttet börjar släppa från benet är de färdiga.
- Sätt ugnen på 220°C. Ta upp revbenen och låt dem torka något på en ren kökshandduk. Lägg dem på en ugnsplåt och pensla med glaze. Sätt i i ugnen och grilla dem tills de fått fin färg, ca 15 minuter.
- Pensla några gånger till när de är i ugnen och ha koll så att de inte bränner vid.
- Lägg över revbensspjället på en skärbräda. Låt vila några minuter innan ni skär upp dem längsmed spjället. Lägg upp på ett fat och strö över flingsalt och örter.
Kommentarer