Ännu ett strålande recept från Linnéas Skafferi
”Till min rödbetsrisotto har jag gjort en flankstek, fylld med champinjoner, rosmarin och parmesan. Ett enkelt och himla gott tillbehör att servera till. Vill man göra en vegetarisk variant skulle jag smörsteka champinjoner med massor av vitlök och rosmarin att servera till.
Många kanske tänker att risotto hör ihop med vitt vin, men genom att servera en bit rött kött som lamm eller nöt till din risotto fungerar det utmärkt till röda viner. För att möta upp det lite feta i risotton krävs ett rött vin med hög syra och strävhet. Här kompletterar vinet och maten varandra väldigt bra, och tack vare vinet upplevs risotton lite lättare och inte lika tung.
Risotto fungerar även fint att servera precis som den är. Sammetslen och krämig, om den tillagas på rätt vis. Späd riset, lite i taget med buljongen och se till att det inte blir överkokt. Ha fortfarande kvar en liten, liten kärna i mitten. Jag valde att göra en buljong av vattnet som jag kokade rödbetorna i. Den buljongen är sedan själva risotton kokad i.”
Linneas Skafferi
https://blogg.alltommat.se/linneasskafferi/