Ryggbiff med rostad potatis, dragonmajonnäs och bakad tomatsallad

ryggbiff på tallrik med dragonsås och rostade potatisar

Ryggbiff med rostad potatis, dragonmajonnäs och bakad tomatsallad

En ryggbiff med dragonsås är inte varje dag man äter. Men oj så gott. Tillsammans med ugnsbakad och örtsmakande potatis blir det ännu bättre.

Ryggbiff är det som sitter mellan entrecôten och rostbiffen på utsidan av ryggraden. Ofta kallar vi den även för utskuren biff. När den skivas med ben och filé hittar vi den som T-benstek hos slaktaren. Kanske inte att du hittar den hos ICA men går du till mer välsorterad chark finns det säkert.

Tillagningstid

60

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
60
Antal
4 portioner
Betyg (3 röster)
5
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Kött
Måltid
Huvudrätt

Ingredienser

  • 700-800 gr ryggbiff
  • 800-1000 gr delikatesspotatis
  • 1-2 msk torkad timjan
  • 1 ägg + 1 äggula
  • 1 kruka färsk dragon
  • 1 kruka persilja
  • 1,5 msk dijonsenap
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 3-4 dl neutral olja
  • Mixad grönsallad
  • 4st schalottenlök
  • 4st nävar körsbärstomater

Tillagning

  1. Dela tomaterna på hälften och lägg på en plåt. Drizzla över lite olivolja och baka i ugnen på 100C i 1-2h. När halva tiden gått lägger du på strimlad schalottenlök och blandar runt försiktigt. Ta ut och låt svalna. Salta och peppra efter smak. Spara till senare.
  2. Koka potatisen mjuk och låt ånga av. Lägg på en plåt och drizzla över olivolja, salt och torkad timjan. Rosta i ugnen på 200C ca 40-50 min.
  3. I en behållare för stavmixer knäcker du ägg och äggula. Addera vinäger, dijon och mixa lätt så allt blandas med en stavmixere. Addera olja i en strid ström medan du mixar tills du får en fin majonnäs. Addera hackad dragon och persilja och smaka av med salt
  4. Torka av köttet med hushållspapper och salta och peppra båda sidor. Stek i panna med olja och smör och ös köttet efter vändning hela tiden tills innertemp på 54C. Låt vila 15 min innan du skär upp.
  5. Blanda bakad tomat och lök med mixsalad. Smaka av med salt.

Kommentarer