Ingredienser
- 700-800 gr ryggbiff
- 800-1000 gr delikatesspotatis
- 1-2 msk torkad timjan
- 1 ägg + 1 äggula
- 1 kruka färsk dragon
- 1 kruka persilja
- 1,5 msk dijonsenap
- 1,5 msk vitvinsvinäger
- 3-4 dl neutral olja
- Mixad grönsallad
- 4st schalottenlök
- 4st nävar körsbärstomater
Tillagning
- Dela tomaterna på hälften och lägg på en plåt. Drizzla över lite olivolja och baka i ugnen på 100C i 1-2h. När halva tiden gått lägger du på strimlad schalottenlök och blandar runt försiktigt. Ta ut och låt svalna. Salta och peppra efter smak. Spara till senare.
- Koka potatisen mjuk och låt ånga av. Lägg på en plåt och drizzla över olivolja, salt och torkad timjan. Rosta i ugnen på 200C ca 40-50 min.
- I en behållare för stavmixer knäcker du ägg och äggula. Addera vinäger, dijon och mixa lätt så allt blandas med en stavmixere. Addera olja i en strid ström medan du mixar tills du får en fin majonnäs. Addera hackad dragon och persilja och smaka av med salt
- Torka av köttet med hushållspapper och salta och peppra båda sidor. Stek i panna med olja och smör och ös köttet efter vändning hela tiden tills innertemp på 54C. Låt vila 15 min innan du skär upp.
- Blanda bakad tomat och lök med mixsalad. Smaka av med salt.
Kommentarer