Ingredienser
- ½ kg fläskkött
- 1 vitlöksklyfta
- 1 msk riven citronzest (rivet skal av ca ½ citron)
- 3 msk riven parmesan
- 1 msk finhackad persilja
- 1 tsk havssalt (eventuellt mer)
- ½ tsk svartpeppar
- 2,5 m fjälster (svintarmar) behöver du för att stoppa din korv.
Tillagning
- Riv citronskalet, riv osten och finhacka persiljan.
- Skär köttet i mindre bitar, ca 1,5 cm. Lägg köttet i skålen.
- Blanda köttet med apelsinskal, ost, persilja, salt och peppar. Pressa i vitlöken. Blanda med händerna.
- Innan ni stoppar er ”salsiccia”, försäkra er om att köttet är korrekt smaksatt såhär:
- Mal en liten bit kött (ett smakprov) och smaka av. Behövs det mer krydda? Vill man inte smaka rått kött så kan man steka det lite. Gör om tills önskad smak uppnåtts.
- Förse köttkvarnen med korvhornet.
- Sätt fjälstret på korvhornet och fyll fjälstret till en ca 40 cm lång korv.
- Därefter, forma den långa korven till mindre korvar på ca 8-10 cm.
- Gör om punkt 6 och 7 tills att allt kött är slut.
- Stek korven på låg värme till att börja med och därefter öka temperaturen till 6-7 på induktionshäll.