Salsiccia med bönsallad och parmesanmos

en tallrik med vita böner och korv med vinflaska

Salsiccia med bönsallad och parmesanmos

En skön vardagsrätt som vi piffat upp med parmesanost och basilika. Enkel att göra och tar inte lång tid.
Receptet är för 4 personer och tar ca 30 minuter att göra. Klassiskt rött vin matchar denna härliga maträtt, till exempel Villa Puccini. Smaklig spis!

Tipset:
Att smaksätta mos med örter, ostar eller grönsaker är ett bra sätt att höja smakerna till regionsinsirktad matlagning. Som i detta fall medelhav och Italien.

Av Smak i Bild.
Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.

Tillagningstid

30 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Kött
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Vardagsmat Vintermat

Ingredienser

  • 600 g salsiccia
  • Mos

  • 800 g potatis
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • ½ kruka basilika
  • 2 dl parmesan
  • Sallad

  • 30 g pinjenötter
  • 100 g babyspenat
  • 1 burk stora vita bönor
  • 1 dl dill
  • 3 msk olivolja
  • ½ citron, pressa juice

Tillagning

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Rosta pinjenötterna i en torr panna på medelvärme.
  2. Lägg spenat, bönor och hackad dill i en bunke. Blanda tillsammans med olja, citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek eller grilla salsiccia.
  4. Häll av och mosa potatisen, tillsätt smör och mjölk, rör ihop moset med en ballongvisp. Rör ner hackad basilika och riven parmesan. Salta och peppra efter smak.