Ingredienser
- ½ kg salsiccia
- 5 soltorkade tomater
- 1 vitlöksklyfta
- 1 kvist bladpersilja
- 1 kvist rosmarin
- ½ msk torkad, vild oregano
- 1 tsk nduja
- 2 msk olivolja
- 1 dl vatten
- 1 msk vetemjöl – för panering
- 1 msk kapris
- 2 msk svarta oliver
- Eventuell 1 msk oliver
- svartpeppar
- 1 nypa havssalt
Tillagning
- Lägg de soltorkade tomaterna i en skål med varmt vatten. Låt stå i ca 10 minuter.
- Skär ”salsiccian” i mindre bitar.
- Panera ”salsiccian” i vetemjöl (utan att överdriva med mjölet, det skall bli en lätt panering).
- Finhacka vitlök, rosmarin och persilja och lägg i en gemensam hög. Dela högarna med örterna i två lika stora delar- en används i början av tillagningen medan den andra halvan behövs senare i receptet.
- Finhacka dem soltorkade tomater.
- Häll olivolja i en stekpanna och värm upp på mellanvärme (styrka 7 induktionshäll).
- Lägg i de soltorkade tomater, 1 tsk nduja (den starka korven) och hälften av vitlöken och de färska kryddorna. Rör om så att smakarna går in i varandra!
- Efter ca 2-3 minuter, alltså när det börjar lukta gott, lägg i salsiccia-bitarna och stek dem i 5-6 minuter eller tills att de har fått färg.
- Häll i vatten.
- Låt salsiccian steka på mellanvärme tills att den är genomstekt.
- Därefter lägger du i kapris, oliver och resten av persilja/vitlöks-blandningen.