Salsiccia på Liguriskt vis

hemgjorda korvar i fat med bestick

Salsiccia på Liguriskt vis

Tillaga era nygjorda korvar på ligurgiskt vis. En underbar kryddblandning bl.a. med den kryddiga korven nduja som är en specialitet från Calabrien.

Betyg
Skriv ut
Kategori
Kött
Måltid
Huvudrätt

Ingredienser

  • ½ kg salsiccia
  • 5 soltorkade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kvist bladpersilja
  • 1 kvist rosmarin
  • ½ msk torkad, vild oregano
  • 1 tsk nduja
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl – för panering
  • 1 msk kapris
  • 2 msk svarta oliver
  • Eventuell 1 msk oliver
  • svartpeppar
  • 1 nypa havssalt

Tillagning

  1. Lägg de soltorkade tomaterna i en skål med varmt vatten. Låt stå i ca 10 minuter.
  2. Skär ”salsiccian” i mindre bitar.
  3. Panera ”salsiccian” i vetemjöl (utan att överdriva med mjölet, det skall bli en lätt panering).
  4. Finhacka vitlök, rosmarin och persilja och lägg i en gemensam hög. Dela högarna med örterna i två lika stora delar- en används i början av tillagningen medan den andra halvan behövs senare i receptet.
  5. Finhacka dem soltorkade tomater.
  6. Häll olivolja i en stekpanna och värm upp på mellanvärme (styrka 7 induktionshäll).
  7. Lägg i de soltorkade tomater, 1 tsk nduja (den starka korven) och hälften av vitlöken och de färska kryddorna. Rör om så att smakarna går in i varandra!
  8. Efter ca 2-3 minuter, alltså när det börjar lukta gott, lägg i salsiccia-bitarna och stek dem i 5-6 minuter eller tills att de har fått färg.
  9. Häll i vatten.
  10. Låt salsiccian steka på mellanvärme tills att den är genomstekt.
  11. Därefter lägger du i kapris, oliver och resten av persilja/vitlöks-blandningen.