Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella

Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella

Salsiccia-ragu med färska fikon, chili och buffelmozzarella

I denna rätt skapar hettan från chilin, sötman från fikonen, kryddigheten i korven och texturen i mozzarellan tillsammans en fantastisk upplevelse på tallriken. Se till att använda en kvalitativ pasta som gör stor skillnad i slutresultatet. Martelli är ett exempel på ett varumärke som tillverkar fantastisk pasta, håll utkik eller fråga butikspersonalen om råd. När det finns kryddhetta i maten så får vinet gärna bestå av en tydlig sötma som balanserar upp kryddhettan. Buon Appetito!

Tips till vin: Villa Puccini!

Det allra viktigaste redskapet i köket är utan tvekan dina egna smaklökar. Av den enkla anledningen så används inga regelrätta recept utan snarare ”så här gör du” vilket får dig att smaka av, addera, smaka av igen tills du är nöjd med resultatet. Du lär dig helt enkelt allra bästa genom att prova dig fram och utmana dig själv istället för att följa färdiga mallar. 

Recept av Swedishfoodie

Tillagningstid

45 minuter

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
45 minuter
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Kött Pasta
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Höstmat

Ingredienser

  • kvalitativ pasta
  • färsk salsiccia
  • lök
  • vitlök
  • vitt vin
  • passerade tomater
  • stjälkselleri
  • fikon
  • chilifrukt
  • buffelmozzarella
  • rosmarin
  • persilja

Tillagning

  1. Ta av skinnet på korven och behåll köttet. Nyp ner det i små bitar och stek i lite olja tills bitarna fått en fin färg. Addera hackad lök, vitlök, chili, rosmarin och selleri och låt det fräsa i några minuter. Addera vitt vin och låt vinet koka på hög värme någon minut. Addera passerade tomater och låt allt puttra i 15 minuter. Ställ åt sidan till servering.
  2. Koka pasta enligt anvisningarna på paketet.
  3. Blanda pastan med såsen och dra sönder mozzarella och lägg ner i pastan så att den smälter lite. Lägg upp allt på tallrik och toppa med fikon, hackad persilja och eventuellt lite riven parmesan.