Svensk taco med dovhjort, västerbottenost och syltade kantareller

Svensk taco med dovhjort, västerbottenost och syltade kantareller!

Svensk taco med dovhjort, västerbottenost och syltade kantareller

Klassik taco i all ära men när du fyller den med smaker från svensk skog blir den en fullpoängare! Tacokryddan består av enbär, timjan, rosmarin, salt och svartpeppar vilket ger köttet en chans att glänsa. Tillsammans med västerbottenmajonnäs, stekt endivsallad, syltade kantareller, silverlök och friterad persilja är detta utan tvekan den godaste tacon vi ätit! Hemgjorda bröd är busenkelt men orkar du inte göra det så funkar köpta också. Det finns en speciell smakbrygga mellan sydafrikanska röda viner och vilt, där druvan pinotage glänser lite extra, en lyckad kombination av mat och vin lyfter hela måltidsupplevelsen. Smaklig spis!

Underbart god rätt som du enkelt kan göra och ställa fram på bordet så att gästerna kan bygga sina egna tacos. Ett måste för alla tacoälskare, och alla andra också.

Recept av Swedishfoodie

Tillagningstid

1 timma

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
1 timma
Antal
4 portioner
Betyg
Skriv ut
Kategori
Kött Vilt
Måltid
Förrätt Huvudrätt
Tillfälle
Brunch Höstmat Sommarmat Vårmat Vintermat

Ingredienser

    Bröd

  • 5 dl vetemjöl
  • 50 g smör
  • En nypa salt
  • 3 dl kokande vatten
  • Kryddmix

  • enbär
  • salt
  • svartpeppar
  • timjan
  • rosmarin
  • Fyllning

  • dovhjort eller annan vilt
  • ägg
  • vitvinsvinäger
  • dijonsenap
  • rapsolja
  • västerbottenost
  • endivsallad
  • persilja
  • silverlök
  • kantareller
  • ättika

Tillagning

  1. Blanda mjöl och salt och smula i smöret i mjölet så det är fint fördelat. Slå över kokande vatten och rör till en deg. Rulla små bollar som du sedan kavlar ut till tortilla. Stek i torr panna ca 30 sek på båda sidor. Förvara i en handduk till servering.
  2. Putsa kantarellerna och lägg i en 1-2-2 lag (ättika, socker, vatten). Låt ligga i minst 20 min men gärna mer.
  3. Mixa enbär, salt, svartpeppar, timjan och rosmarin till en kryddmix. Spara till senare.
  4. Gör en majonnäs med ägg, dijonsenap, vinäger och olja. När majonnäsen gått ihop adderar du riven västerbottenost och mixar slät. Smaka av med salt.
  5. Dela endivsallad i 6 klyftor och stek i lite olja i en panna. Salta.
  6. Strimla köttet så tunt du kan. Krydda rikligt med kryddmixen och stek i lite olja på hög värme tills det fått färg.
  7. Stek persilja i olja på medelhög värme i 1–2 min. Lägg över på hushållspapper och låt rinna av. Salta.
  8. Lägg salladsklyftan i botten, på med majonnäsen, köttet, kantarellerna, löken, lite mer majonnäs och toppa med friterad persilja.