Ingredienser
- 600 g kyckling
- 1,5 dl tjock yoghurt
- 3 tsk tandoorikrydda
- 2 msk matolja
grillpett
- 2 klyftor vitlök, pressade
- 1 msk färsk ingefära, finriven
- 2 krm svartpeppar
- 2 krm gurkmeja
- 1 tsk koriander
- 1 tsk chilipulver
- 0,5 tsk salt
- 4 dl tjock yoghurt
- 1 gurka
- 1 klyfta vitlök
- 0,5 dl hackad koriander eller mynta
- 1 tsk spiskummin
salt & peppar
- chapati (eller andra tunnbröd)
- raita
- hackad bladpersilja eller koriander
- grönsallad tunt skivad rödlök
Tandoorikyckling
Tandoorikrydda
Raita
Till servering
Tillagning
- Blanda samman yoghurt, tandoorikrydda och matolja i en stor bunke.
- Skär kycklingen i bitar och blanda ner i yoghurtmarinaden.
- Låt marinera i kylen, minst 1 timme men gärna över natten.
- Dela gurkan på mitten och skrapa ur kärnhuset.
- Riv gurkan grovt.
- Finriv vitlök.
- Blanda samman allt och smaka av med salt & peppar.
- Använder ni grillspett i trä så blötlägg dem, ca 20 minuter.
- Blanda samman ingredienser till raitan i en skål.
- Trä kycklingen på spett och grilla spetten på grillen, i en grillpanna eller på en plåt i ugnen.
- I ugn: Värm ugnen till 225°C med grillfunktion
- Lägg spetten på ett galler med en plåt under. Grilla mitt i ugnen ca 15 minuter.
- På grillen: Grilla kycklingen 6-8 minuter på varje sida. Håll koll på grillen då det går fort.
- Värm chapati i ugnen eller i mikron. Fördela sallad, kycklingspett, raita, rödlök och strö över färska örter.
Kommentarer