Detta är paradrätten till nyårsfesten, Alla hjärtans dag eller helt enkelt när vi unnar oss något riktigt gott i vardagen. Det är klassiska delikatesser som tournedos, foie gras och tryffel. Tournedos är den utskurna mittbiten på oxfilén och som ibland kallas även för "filéns hjärta", ett saftigt och mört kött. Börja laga rödlöksmarmelad för att sedan stegvis följa recepet. Vid servering och den sista touchen, lägg en skiva foie gras ovanpå köttbiten som med fördel bränns av lätt med en brännare och toppa maträtten med hyvlad tryffel. Ett tips är att dina tryffelskivor kan ersättas med att vända upp dina frittes i lite tryffelolja. När nu oxfilén har ett hjärta så har även vinregionerna sina, vårt hjärta bultar extra för norra Rhônedalen och druvan syrah. Lyxigare än så här kan det inte bli och servera gärna maträtten med vår goda rödvinssås som du hittar här på hemsidan. Smaklig måltid!
Av Smak i Bild. Recept av Fredrik Sidoli och foto © Per Erik Berglund.