Måltid
Till grillen
Ingredienser
- 2 st vitlöksklyftor
- 3 dl ketchup
- 4 msk muscovadosocker eller råsocker
- 2 msk rödvinsvinäger
- 2 msk japansk soja
- 1 msk dijonsenap
- 2 msk mald ingefära
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk liquid smoke
- 1 krm cayennepeppar
- 1 tsk salt
- 1 ägg kokt i exakt 3 min.
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 msk dijonsenap
- 2 dl neutral olja
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 kruka gräslök
- 3 msk vitvinsvinäger
- 3 msk vatten
- 1 finhackad charlottenlök
- 2 msk torkad dragon
- 2 äggulor
- 1 msk tomatpure
- ev någon droppe tabasco
- 1 tsk dijonsenap
- 2 dl neutral olja
- 100 gr smält rumstempererat smör
- 1 kruka färsk dragon eller 2-3 msk torkad
BBQ sås
Nobissås
Choronsås
Tillagning
- Riv vitlök och blanda med alla ingredienser i en kastrull. Låt sjuda försiktigt i 20-30 min. Servera kall eller varm
- Koka ägget i exakt 3 min. Spola i kallt vatten direkt.
- Skala ägget och häll allt innehåll i en behållare för stavmixer. Tillsätt vinäger, dijon och vitlök och mixa med stavmixer tills det blandats. Tillsätt olja i en smal stråle medan du mixar tills såsen tjocknar. Smaka av med hackad gräslök, salt och ev en skvätt mer vinäger.
- Lägg vinäger, vatten, charlottenlök och 2msk torkad dragon i en kastrull och koka ner det till ca 1 msk återstår. Ställ åt sidan och låt bli rumstempererad.
- Tillsätt äggulor, tomatpure, senap och ev tabasco till kastrullen och vispa eller mixa med en stavmixer så allt blandas. Tillsätt olja i en smal stråle och därefter smöret.
- Smaka av såsen med hackad dragon, salt och ev en skvätt vinäger.