Ingredienser
- 1 kg grytbitar vilt, funkar fint med t. ex älg och vildsvin
- 3 tomater
- 1-2 morötter
- 1 palsternacka
- 2 gula lökar
- 2 klyftor vitlök
- 3 dl rödvin
- 2 dl grädde
- 1/2 dl viltfond
- 2 msk messmör
- 1 msk soja
- kryddor, timjan,rosmarin, rönnbär, svartpeppar & flingsalt
- olja & smör att steka i.
- 1,5 dl creme fraiche
- 1 dl messmör
- flingsalt & peppar
Meskräm
Tillagning
- Skala och finhacka lök. Skölj, borsta och ansa morötter och palsternacka. Skölj och hacka ner tomater.
- Mortla eller mixa samman de torra kryddorna.
- Ta fram köttet så att det blir rumstempererat. Stek det tillsammans med lök i en tjockbottnad gryta. Stek lite i taget under omrörning, annars kyls grytan ner och köttet kokar istället för att brynas.
- Häll ner kryddblandningen och tomater.
- Blanda vin, grädde, soja och fond. Späd med lite vatten så att vätskan täcker innehållet.
- Låt puttra under lock i 1-2 timmar.
- Blanda samman meskrämen. Smaka av med lite flingsalt & peppar
- Smaka av med messmör och mer kryddor. Späd med lite vatten om grytan känns tjock och låt den puttra utan lock om den känns tunn.