Zucchine ripiene di carne trita

morot med aubergin fyllda på fat

Zucchine ripiene di carne trita

Zucchini fyllda med köttfärs – servera tillsammans med bandspagetti och en lättare sallad.

Betyg
Skriv ut
Kategori
Kött Pasta
Måltid
Huvudrätt
Tillfälle
Vardagsmat

Ingredienser

  • 3 zucchini (flera om de är små)
  • 500 g blandfärs
  • 1 stor potatis av fast sort
  • ½ gul lök
  • Olivolja
  • ½ dl riven parmesan eller liknande
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • Zest från ½ citron
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Koka potatisen.
  3. Skala och riv löken. Fräs i 2 msk olja tills den blir mjuk men utan att den får färg.
  4. Koka zucchinin i saltat vatten i 10 minuter. Lyft över till en tallrik och låt svalna.
  5. Dela zucchinin på längden och skrapa ur kärnhuset med en sked.
  6. Blanda köttfärsen med den stekta löken, parmesan, rosmarin, citronzest, salt och peppar.
  7. Grovmosa potatisen med en gaffel och smaksätt med 2 msk olja, salt och peppar.
  8. Fördela potatisröran på botten av zucchinihalvorna och lägg på köttblandningen. Pressa inte ner köttet, låt det hellre ligga luftigt.
  9. Grädda i ugnen i 20-25 minuter, tills de fått fin färg och köttet är tillagat.