Ingredienser
- 3 zucchini (flera om de är små)
- 500 g blandfärs
- 1 stor potatis av fast sort
- ½ gul lök
- Olivolja
- ½ dl riven parmesan eller liknande
- 1 msk finhackad rosmarin
- Zest från ½ citron
- Salt och peppar
Tillagning
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Koka potatisen.
- Skala och riv löken. Fräs i 2 msk olja tills den blir mjuk men utan att den får färg.
- Koka zucchinin i saltat vatten i 10 minuter. Lyft över till en tallrik och låt svalna.
- Dela zucchinin på längden och skrapa ur kärnhuset med en sked.
- Blanda köttfärsen med den stekta löken, parmesan, rosmarin, citronzest, salt och peppar.
- Grovmosa potatisen med en gaffel och smaksätt med 2 msk olja, salt och peppar.
- Fördela potatisröran på botten av zucchinihalvorna och lägg på köttblandningen. Pressa inte ner köttet, låt det hellre ligga luftigt.
- Grädda i ugnen i 20-25 minuter, tills de fått fin färg och köttet är tillagat.