Ingredienser
- 600 g kycklingfilé
- 0.5 dl tjock yoghurt
- 1 gul lök, hackad
- 3 msk tomatpuré
- 3 dl grädde
- 1 dl vatten
- 50-75 g smör
- 1 tsk chiliflakes (om man vill)
- 3 klyftor vitlök, finrivna
- 1 msk riven ingefära
- 3 tsk garam masala
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk curry
- 1 tsk kummin
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk peppar
- ris
- naanbröd
- raita eller matlagningyoghurt
- koriander
- limeklyftor
- 2 tsk torrjäst
0.5 msk strösocker
9-10 dl vetemjöl
en nypa salt
1 dl naturell yoghurt
3 dl vatten, fingervarmt
4 msk rapsolja
- 125 g smör
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad bladpersilja
Kryddpasta
Till servering
Naanbröd, ca 8 st
Örtsmör
Tillagning
- Blanda ihop alla ingredienser till kryddpastan.
- Blanda ut hälften av kryddpastan med yoghurt i en stor bunke.
- Skär kycklingen i bitar och blanda runt med marinaden.
- Låt marinera i kylen, minst 1 timme men gärna över natten.
- Värm upp en tjockbottnad gryta, gärna gjutjänr. Lägg i en bra klick smör. Lägg i den marinerade kycklingen i grytan och låt den brynas till den fått färg. Lägg över kycklingen i en form.
- Lägg i en ny klick smör i grytan och bryn löken tillsammans med resten av kryddpastan och tomatpuré. Stek på medelvärme och rör runt med en träslev. Det skall inte brännas vid, men nästan.
- Addera vatten och rör runt. Sen grädde och låt det puttra ihop.
- Klicka ner resten av smöret och lägg tillbaka kycklingen.
- Smaka av med salt, peppar och om man vill ha lite hetta - en nypa chiliflakes.
Naanbröd och örtsmör
- Blanda ihop jäst, socker, salt och hälften av vetemjölet.
- Rör ner yoghurt, vatten och olja. Arbeta ihop till en deg och tillsätt mer vetemjöl lite i taget tills degen känns smidig. Den skall inte vara klibbig.
- Låt jäsa under handduk i 40 minuter.
- Sätt ugnen på 250° C och sätt in två plåtar.
- Dela degen i fyra delar och kavla ut tunt på ett bakplåtspapper.
- Lägg över på de varma plåtarna och sätt in högst upp i ugnen. Ta en plåt i taget.
- Grädda i 6-7 minuter eller tills de fått fin färg.
- Smält smöret och blanda med vitlök och örter.
- Ta ut brödet och pensla med örtsmör.
Kommentarer