Här ett härligt recept från Linnéa: "Min kyckling, den har fått sig en rejäl omgång av mitt kryddsmör. Ett kryddsmör med smak av salvia, rosmarin, vitlök, salt och citron. Det går inte att beskriva hur otroligt fint detta passar till just kyckling. Och mina smaklökar, de tar mig genast tillbaka till de toscanska kullarna, översållade av vinodlingar så långt ögat når. När vi var ner till Toscana gjorde vi nämligen en helt underbar sås med smak av just salvia. Det fick utgöra inspirationen till denna maträtt.
Till min ugnsbakade kyckling med toscanska smaker serverade jag potatis (perfekt januari-mat även det, en råvara som oftast redan finns hemma och gör den inte det kostar potatis inte många kronor kilot). Potatisen skar jag i rustika bitar och ugnsbakade med lite av det örtsmör som blev över från kycklingen. När kyckling och potatis gått klart i ugnen strödde jag ut potatisbitarna runt om i formen med kyckling. Där fick de suga upp mycket av alla de härliga smakerna från kycklingen. Så gott! I glaset såklart ett Chiantivin, buon appetito!
Kommentarer
Hur gör man kryddsmöret som nämns i receptet?
Det står vid kycklingsinstruktionerna. Häll upp smöret i en skål. Finhacka rosmarin, salvia och vitlök. Blanda i detta i smöret tillsammans med örtsalt och ca 1 msk citronsaft. Lycka till.