Kycklingramen med mungbönor och rostad lök

en skål ramen med kyckling och en flaska vin

Kycklingramen med mungbönor och rostad lök

Ramen har blivit en rätt att räkna med även här i Sverige. Och äntligen har vi gått ifrån (nästan) de där små paketen i matvaruaffären och börjat göra riktigt goda ramen hemma. För att inte tala om de snitsiga ramen-restaurangerna som börjat dyka upp i städerna. Nudlar blir plötsligt finmat och det har vi inget emot.

Här ett recept med kyckling, mungbönor och sockerärtor. Vill du addera mer är det bara att köra på! Kanske ugnsbakade små tomater? Bara att improvisera. Det är trots att "streetfood" i sin prydo.

Tillagningstid

45

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
45
Antal
4 portioner
Betyg
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Kyckling
Måltid
Förrätt Huvudrätt

Ingredienser

  • 2-3 st kycklingbröst
  • tunna äggnudlar till 4 pers
  • 16 dl kycklingbuljong (helst hemgjord men annars från tärning)
  • 3-4 msk japansk soja
  • 1-2 msk sesamolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 cm ingefära
  • 4 st salladslök
  • 1 pkt mungbönor
  • 1 pkt sockerärtor
  • rostad lök
  • rostade sesamfrön

Tillagning

  1. Salta kycklingen och stek i olja på skinnsidan nedåt tills skinnet fått fin färg. Vänd och stek någon minut till. Lägg i ugnsform och baka färdigt i ugn på 200C till ca 80C innertemp. Lägg åt sidan till servering
  2. Koka upp buljongen och addera en klyfta vitlök och skalad ingefära som du skivat. Låt sjuda i 10-15 min.
  3. Ta upp vitlöken och ingefäran och lägg ner nudlarna. Sjud enligt anvisningarna.
  4. Lägg upp nudlarna i skålar. Och smaka upp buljongen med soja och sesamolja.
  5. Häll på buljongen och toppa med mungbönor, strimlad salladslök, strimlad sockerärta, kycklingen, rostad lök och sesamfrön

Kommentarer