Ingredienser
- 8 st rostbröd
- 100-150 g pata negra eller liknande kraftfull lufttorkad skinka
- 200 g tallegio av bra kvalité
- 1 kruka basilika
- 1 ägg
- 1 msk vinäger
- 1 msk dijonsenap
- 2 dl neutral olja
- tryffelolja
- salt
- parmesan
Tillagning
- I en skål mixa ett ägg, dijonsenap och vinäger med en stavmixer tills det blandas. Tillsätt oljan i en tunn stril medan du mixar för att sedan öka takten på oljan när du märker att majonnäsen tjocknat lite. Smaka av med tryffelolja och salt.
- Skär bort kanterna på brödet.
- Smeta på lite tryffelmajonäs på båda insidorna, lägg på pata negra, basilika och tallegio och pressa ihop mackan.
- Stek i smör i panna på medelvärme tills gyllene. Vänd gärna några gånger för att få brödet riktigt krispigt.
- När den är klar skär du från kant till kant och steker på snittytan lite till i pannan.
- Toppa med rikligt med parmesan