Bruschetta Classica med blandande tomater och oregano

En klassisk bruschetta med tomater är en enkel men smakrik italiensk förrätt. Gör du den mindre kan du använda den till plockmat som Samantha gör här.

Bruschetta är en traditionell italiensk förrätt som kommer från centrala Italien, särskilt från regionerna Lazio och Toscana. Namnet "bruschetta" härstammar från det romanska ordet "bruscare", vilket betyder "att rosta över kol".

Uppkomsten av bruschetta är djupt rotad i Italiens jordbrukskultur. Historiskt sett, långt innan den blev en populär förrätt i restauranger runt om i världen, var bruschetta ett sätt för olivodlare i Italien att smaka på den nypressade olivoljan och bedöma dess kvalitet. De skulle rosta bröd, gnida det med färsk vitlök, strö över salt och drizzla med sin nypressade olja.

Med tiden började man lägga till andra ingredienser, som tomater, basilika och andra lokala råvaror, vilket gav upphov till den bruschetta som vi känner till idag.

Tillagningstid

30 min

Antal

4 portioner

Receptvy
Tillagningstid
30 min
Antal
4 portioner
Betyg (2 röster)
5
0 Kommentarer
Skriv ut
Kategori
Mackor
Måltid
Aperitivo Förrätt
Tillfälle
Brunch

Ingredienser

  • 4 tomater
  • chiabatta
  • salt
  • peppar
  • chiliflakes
  • olivolja
  • oregano
  • vitlök
  • basilika

Tillagning

  1. Tärna tomaterna fint
  2. Gröp ut så mycket av vätskan som möjligt och sila dem en stund
  3. Skär brödet i skivor och grädda en stund i ugnen i 200 grader – håll koll!
  4. Tillsätt salt, peppar, chiliflakes, olivolja och oregano till tomaten
  5. Dela en vitlöksklyfta och gnugga de rostade bröden med vitlöken
  6. Fördela tomater på brödskivorna
  7. Häll på lite olivolja
  8. Garnera med basilika

Kommentarer