Bruschetta med karamelliserad rödlök

bruschetta med paprika och rödlök

Bruschetta med karamelliserad rödlök

Att bjuda gästerna på lite "aperitivo" innan maten är ett underbart sätt att umgås på. Här en liten bruschetta med smakrik rödlök.

Betyg
Skriv ut
Kategori
Mackor Vegetariskt
Måltid
Förrätt Snacks / tilltugg
Tillfälle
Brunch

Ingredienser

  • bröd
  • 2 rödlökar
  • 2 msk olivolja (till kandering)
  • 1 dl vatten
  • 1 dl rött vin
  • ½ dl vinäger
  • 1 msk socker
  • 125 g mascarpone-ost (1/2 burk)
  • 1 krm torkad chili
  • salt och peppar

Tillagning

  1. Skär löken i tunna ringar
  2. Häll löken i en bunke. Blanda med salt, peppar, chili och olja. Låt stå i 5 min.
  3. Under tiden, förbered rödvinsblandningen:
  4. Blanda vatten, vin, vinäger och socker i en kastrull.
  5. Koka upp så att sockret smälter. Smaka av, föredrar ni mer sötma, häll i mer socker.
  6. Fräs löken försiktigt i en stekpanna, den ska inte få färg!
  7. Häll över ½ dl av rödvinsblandningen.
  8. När det har kokat in, häll på lite mer. Fortsätt så tills att all vätska har kokat in.
  9. Under tiden: Skär brödet i 2 cm tjocka skivor, 2 skivor per person.
  10. Grilla brödskivorna (utan någonting på!) i ugnen tills de fått lite färg. Det tar ca 3 minuter
  11. Bre ett lager mascarpone-ost på skivorna.
  12. Fördela löken på brödet och servera!