Ingredienser
- bröd
- 2 rödlökar
- 2 msk olivolja (till kandering)
- 1 dl vatten
- 1 dl rött vin
- ½ dl vinäger
- 1 msk socker
- 125 g mascarpone-ost (1/2 burk)
- 1 krm torkad chili
- salt och peppar
Tillagning
- Skär löken i tunna ringar
- Häll löken i en bunke. Blanda med salt, peppar, chili och olja. Låt stå i 5 min.
- Under tiden, förbered rödvinsblandningen:
- Blanda vatten, vin, vinäger och socker i en kastrull.
- Koka upp så att sockret smälter. Smaka av, föredrar ni mer sötma, häll i mer socker.
- Fräs löken försiktigt i en stekpanna, den ska inte få färg!
- Häll över ½ dl av rödvinsblandningen.
- När det har kokat in, häll på lite mer. Fortsätt så tills att all vätska har kokat in.
- Under tiden: Skär brödet i 2 cm tjocka skivor, 2 skivor per person.
- Grilla brödskivorna (utan någonting på!) i ugnen tills de fått lite färg. Det tar ca 3 minuter
- Bre ett lager mascarpone-ost på skivorna.
- Fördela löken på brödet och servera!